Tack ALLA för ett fint år

Året går mot sitt slut och ett nytt spännande år ligger framför oss!
Att börja om, att få en ny start, det känns väl hoppfullt.
Systerföreningarna blir fler. Norge jobbar på och växer sakta men säkert. Finland, ska starta upp i februari med samma kampnaj som vi har – Gå för Hjärtat, Stegräknaren, den lilla skon.. mer info kommer snart.
Mycket har vi 1.6 påbörjat. Till exempel våra angelägna kampanjer som återkommer varje år och projekt för utsatta kvinnor. Kulturpaletten och Hälsoskolan är vi stolta över, de fortsätter nästa år och i mars, kring den internationella kvinnodagen, firar vi med Woman in Red-Events för kvinnors hjärthälsa, i 17 städer!
Även om det just nu kom nya rapporter som visar glädjande nog att dödligheten i just hjärtsjukdomar gått ned, så redovisade man inte genusaspekten. Är det både kvinnor och män, eller hur ser statistiken ut?
Sant är att forskningen går framåt, att kunskapen ökar, men därifrån till att tro att nu är Hjärtsjukdomar inget problem längre, är det ju långt, oerhört långt: Över 34 000 pers dör lika fullt i hjärtsjukdomar per år.
Livsstilen är så viktig för hur vi kommer att må, det skrivs det mycket om, men ändå lever många som strutsar och ”stoppar huvudet i sanden” och slår dövörat till.Nya dieter kan även ha påverkat, t ex de för höga blodfetterna som leder till hjärtproblem.
Stress är en annan fara!
Positiv stress är bra men…
Livspusslet, vår nya bok, tar upp på ett lättsamt och allvarligt vis, vad många kan råka ut för. De vanligaste fällorna
och hur man tacklar livet! Läs den!
I vår nya kalender, KALENDERFLICKORNA 2013 – har vi ju damfotbollstema för att få upp kunskapen
om benskörhet, osteoporos, som drabbar varannan äldre svensk kvinna och var fjärde man.
Man bygger ben genom att röra på sig, sporta, träna.
Ja i morse gjorde jag pushups, och satt på träningsscyklen en stund innan jag gick ut med Pricken! Han är nu 15 år och har ont i lederna. Är nog lite dement, säger veterinären. Men min bäste vän i alla fall!
Tänk, att vårt koncept, att ta tag i Kvinnors Hälsa , får så stort utrymme även i EU, det är glädjande! Vi hade ju ett seminarium i Bryssel i november. Och många, många kom från olika länder och plattformar, för att höra hur vi gör i Sverige. Hur vi tar tag i dessa för landets ekonomi så viktiga frågor. För folkhälsa är ju stommen i ett lands välstånd, och kvinnor är minst halva befolkningen…
Say no more! Glädje och lycka följer i spåren av en bättre livsstil, känn bara efter!
Nu vill jag tacka er som är med i vår Förening, på alla olika plan, medicingrupp, medlemmar, volontärer,- Kärntrupper, ambassadörer, kontaktkvinnor, sponsorer , samarbetspartners, ja vilken stor, mäktig samling!
Grattis alla till ett fint år och ett Gott Nytt År!
Kram Alexandra

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *