Tack för att jag vanligtvis har två händer

Varit på akuten idag. Handleden är ej bruten. Allvarlig stukning var den ”diagnos” jag fick.

Tänk att en så liten sak som en stukad handled kan ställa till det så och göra livet så svårt. Att öppna tandkrämen och sätta på tandkräm var dagens första utmaning. Att klä på sig, packa väskan, ta upp bussrämsan var svårt och att gå på toaletten skall jag inte ens tala om. Det är verkligen en konst.

Namnteckningen på kvittot skrevs med vänster hand och såg ut som en darrande kråka skrivit det och bloggandet nu görs med vänster hand och enstaka tryck med höger långfinger.

Ja, livet är mycket lättare att leva med två händer. Hoppas att jag ska kunna vara lite mer tacksam för det när jag är återställd.

/Gabriella

Förmodligen varar inte min tacksamhet så värst länge. Det borde jag veta som har hyfsad koll på inlärningsteorins grunder. På gott och ont habituerar vi (vänjer oss) vid det mesta. Detta gör att första tuggan på glassen är godast, att vi vänjer oss vid lukt , slutar känna beröring efter många strykningar och att det varma vattnet slutar bränna efter en stund i ett varmbad.

Förmågan att habituera hjälper oss att stå ut med och komma över obehag men gör också att vi slutar vara tacksamma för härliga saker! (se gärna Martin Seigmans forskning om vad som gör oss lyckliga)

Bifogar två härliga bilder från Mallorca. Var där i fyra dagar och hann definitivt inte habituera:) jag njöt till fullo av varje solmogen tomat!

 

 

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Okategoriserat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *