Tack gode Gud för tisdagar!

Har ni läst ”Tisdagarna med Morrie” av Mitch Albom?

Om inte så försök att få tag i ett ex. Tyvärr är det svårt för upplagan är slut, men leta på antikvariat eller hos vänner (jag har lånat ut min men glömt till vem – en klassiker). Jag älskar nämligen att läsa. Det är bland det bästa jag vet. Vill ni ha lite boktips idag inför semestern? Här kommer några (jag är allätare som ni märker – läser allt jag kommer över)

”Vindens skugga” och ” Ängelns lek” av Carlos Ruiz Zafón.

Båda böckerna är helt underbara och jag fängslas direkt av Zafóns berättelser och språk om Barcelona. Det är historia, spänning och religion i en salig blandning. Väldigt egen berättarstil! Underbara!

” Vi, de drunknande” av Carsten Jensen

Jag tyckte inte den verkade så kul när jag läste på baksidan, men ack vad jag bedrog mig. En storslagen roman om fyra generationers sjömansliv som spänner sig från mitten av 1800-talet till slutet av andra världskriget. Kunde inte sluta läsa (den är vråltjock) och var superledsen när den tog slut för jag ville ha den ”oläst”(gott kännetecken för bra bok enligt mig haha)

”Blonde” av Joyce Carol Oates

marilyn monroe

Läste den för massor av år sen, men läste nyligen om den och den håller verkligen. Fascinerande skrivet om Marilyn Monroe, som symbol för den amerikanske drömmen, drömkvinnan, idealet. Härlig läsning på över 800 sidor:)

”Sagan om Sune” av Anders Jacobsson och Sören Olsson

Alla deras böcker är ju helt underbara. Max älskar dem. Och jag också. (Har till och med spelat med i en av deras tv-serier en gång i världen, ”Bert”,  jag spelade ”Anki, trappens snyggaste tjej” hahahaha)

( sjunger)Ninaninaninaninananinaninaninaninannaniinnananna….slut för idag!

Kram Mi

Om Mi Ridell

Gör: Jag jobbar som skådespelerska, sångerska, textförfattare, föreläsare men framför allt är jag mamma till underbara Max 9 år. Intressen: Jag älskar att läsa (är en riktig bokmal), men är också road av inredning, personlig utveckling, mental träning och förstås av att vara min familj och leka med sonen. Hjärtefråga: Barn! Kontakt: www.mi.ridell.com
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *