SMART recovery

Jag träffade härom dagen en man som kämpat med ett tungt blandmissbruk. Han hade kämpat i den snåriga vården i Sverige men inte hittat något passande alternativ för honom. Han ville ha vetenskapligt baserat stöd, ville lära sig om de kemiska processer vid en avtändning och vad olika droger kan ha gjort med hans kropp. Han ville ha stöd de tider på dygnet som var svårast för honom och en öppenvårdsmottagning med öppet tider 08.00-17.00 och telefontid på tisdagar mellan 10.00-11.00 blev för fyrkantigt för honom. Hans panikångest hindrade honom från att komma ut och social fobi var ett hinder när det gällde AA grupper på stan. När han berättade denna historia var han helt ren sedan en tid och berättade att han hade mycket att tacka den amerikanska organisationen SMART Recovery.

Det är ett forum fyllt med fakta, bloggar och chattar och även tidsbestämda ”online” möten för den som vill vara med. För att följa nya vetenskapliga rön finns podcasts med föreläsningar av framstående forskare i världen. Idén låter i mina öron smart!

Jag har själv ingen erfarenhet av denna organisation, men då jag träffat ett bevis för att det hjälpt en individ på så positivt vis blir jag nyfiken. Detta skall jag utforksa vidare och spontant tycker jag att det låter ypperligt med stöd när på dygnet man vill, även i de svåraste tillstånd då man inte kan förmå sig kliva utanför dörren! Hjälpen behöver nå individer där de är!

/Gabriella

 

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Okategoriserat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *