Till havs i böckernas värld

Vår författarkryssning blev mycket uppskattad! Vi hade såå trevligt. Alla gästerna var förtjusta och berömde oss för programmet!

Lill Lindfors var med ombord och underhöll tillsammans med sin gitarrist Mats Norrefalk. Men Lill är ju också en av de författare som har ett kapitel i vår nya bok ”Kärlek, Lust och Begär!” Herman Lindqvist berättade om sin bok ”Ludvig XIV, Solkungen” och hans fru Birgitta Lindqvist, som ofta kommer lite i skymundan för sin make, talade om Grymhet, från kulturrevolutionens Kina under 60 talet. Vilken överraskande god berättare Birgitta är! Och så språkkunnig. Förutom kinesiska talar hon 10 språk!!

Professorerna Åsa Nilsonne och Bodil Jönsson talade om hjärnan, på olika sätt. Att den är plastisk. Och att konsten är att vara lagom nöjd med livet, att kunna styra sin hjärna. Att koncentrera sig på det man bestämmer och ändå så är det ju hjärnan som styr. Mindfullness i hjärnan.

Och den lustfyllda ålderdomen. Då vi nu upplever ju en ny tid. Vi har inga förebilder, säger Bodil. Vi var de första tonåringarna men vem lärde oss då hur vi skulle vara under den epoken? Klarade vi det så klarar vi den nya ålderdomen. Vi är ju ganska friska även om vi blir äldre och äldre. Det är så sant. Och vi behöver inte nu ta ansvar för hur vi ska vara om 15 eller 20 år.

Katerina Janousch berättade lite om sin bakgrund, sitt författarskap och sin hjältinna som är barnmorska i den fjärde boken ”Tigerkvinnan”. Det ska bli tio böcker, sa hon och pratade givetvis om sex också. Sex är viktigt, vi behöver hormonet oxytocin.

Camilla Sparring kom och pratade om sitt Matuppror. Hon fick oss alla att inse att vi måste skriva under hennes upprop. Att ställa oss bakom att vi kräver bättre mat till alla; på skolor, sjukhus, i hemlevererade matlådor, ja alla institutioner. Och kravmärkt och närproducerat är ju bäst, även ekonomiskt, i längden!

Resan bjöd också på god mat och trevlig stämning. Vi sträckte på oss, masserade varandra i pausen och mådde jättebra! Och det gungade nästan ingenting.

Alexandra

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *