Uppfyll det ni lovat

Det är bra att tidningarna fortsätter granska äldrevården och inte minst följa upp vad som hänt sedan förra året. För här finns det mycket kvar att förbättra.

Det är viktigt att man begränsar möjligheterna till hur mycket man får ta ut i vinst när man bedriver denna typ av vård. Därmed inte sagt att all privat verksamhet här är dålig. Men man ska hålla vad man lovat och det måste bli bättre kontroll från kommunernas sida.

Idag går LO ut och kräver hårdare reglering och öppen bokföring. Oavsett var man står politiskt är det bra att så många som möjligt engagerar sig i detta. Förra veckan gick kristdemokraten Lennart Nilsson i Järfälla ut i pressen och menade att politikerna kommit för lindrigt undan. Han sa: ”Min personliga uppfattning är att våra svenska politiker har kommit alldeles för lindrigt undan. Det är vi som har beställt vården och man får inte glömma bort att det politiska ansvaret ligger hos oss som är satta att sköta äldrevården.”. Visst är det så.

Idag kommer jag att tala på cancerföreningens årsmöte, planera inför vårt besök i EU-parlamentet den 7 november i Bryssel och förbereda mig inför WorkingLife på onsdag då jag ska tala om vilka myter som ålder begränsar i arbetslivet, vad ett åldersmedvetet ledarskap innebär och om det faktum att många måste jobba längre än idag om vi ska klara det åldrande samhällets utmaningar.

Innan dess, imorgon, är det Kalender-släpp med pressvisning. Fullt upp med andra ord. Kul!

Alexandra

 

 

 

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *