Vad får igång oss?

Ny dag, nya utmaningar! Som alltid på tisdagar bär det av till missbrukshemmet och idag skall nya behandlingsplaner skrivas.

I mitt jobb handlar mycket om att hitta människors motivation. Detta är ett av mina specialintressen. Jag hör ibland uttalanden som ”hon är helt omotiverad”. Vadå omotiverad tänker jag?. Alla är väl motiverade, frågan är bara till vad?

Vad gör oss motiverade? Vad får oss att fortsätta med en sak? Hur håller vi lågan brinnande?

Vi har mycket att lära från spelvärlden. Vad gör att 70 miljoner människor spelar Farmville dagligen?

Se Tom Chatfield på TED.com där han förklarar hur spelindustrin skapar spel som triggar våra belöningssystem.

nyckelord som: tydliga målbilder, lätta och svåra mål, snabb feedback och belöning, en dos ovisshet, tydliga konsekvenser. ”It´s all about what makes us tick”.

/Gabriella

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *