Vad vill du skapa för 2015?

Kära läsare. Jag vill börja med att tacka dig för att du läser min blogg. Jag hoppas att den hjälper dig att skapa klarhet och under året hjälpt dig att få inspiration till att skapa DITT bästa liv! Detta är den sista bloggen 2014 och jag vill ge dig bra reflektionsverktyg att ta med dig in i 2015, för att bli inspirerad att verkligen göra ditt 2015 till ditt hittills bästa år!

Så, idag tänkte jag prata lite om vikten att aktivt reflektera över ditt nuläge, över ditt önskade läge, om de skiljer sig markant och vad som kan vara ETT första steg i rätt riktning. Många gånger har vi mer fokus på det vi vill komma ifrån, på det oönskade läget än på det vi vill bjuda in mer av och det önskade läget. Detta ställer duktigt till det för oss – rent energimässigt! Eftersom lagen om attraktion fungerar så att lika – attraherar – lika, KAN det inte gagna dig – någonsin – att ha fokus på det du inte vill ha, för det handlar enkom om energi. VAD du lägger ditt fokus på och vad då också växer. Vill du ha mer av något, kan du inte ha ditt tanke- och känslofokus inställt på att hela tiden bekräfta bristen på detsamma. Vill du ha bort något, kan du inte ha hela din uppmärksamhet på att avsky/reta dig på/fasa över det du vill ha bort. För precis som i det första exemplet fungerar det så att det du lägger ditt fokus på – växer.

Ditt arbete med start – varför inte redan i julhelgen bör vara om du vill skapa en positiv förändring; Scanna av ditt nuläge.

Vad är du nöjd och glad över att du har i ditt liv. Vad funkar väl. Vad har varit riktigt bra 2014. Vilka fantastiska, positiva saker har hänt 2014. Vad har du redan som du gärna vill bjuda in mer av? Numrera varje sak.

Vad har inte funkat 2014? Vad har varit mindre bra – dåligt – katastrof? Har det hänt ngt riktigt negativt? Vad vill du absolut inte ha med dig som upprepning 2015? Numrera varje sak.

Nu har du två listor.

Börja med neggolistan. Ta en sak i taget. Börja med punkt 1. Titta på vad du skrivit. Det står uppenbarligen för ngt oönskat. Dela nu in nästa fas i två spalter.

Till vänster: Vad du VILL ha istället. Vad är ditt önskade läge? Tänk efter ordentligt, skriv ned. (Många har alltför stort fokus på det de inte vill ha, vilket gör att lika många fastnar där och glömmer att tänka igenom vad de VILL ha, vilket gör att de bara bekräftar det ogillade läget) Därför är denna punk AVGÖRANDE viktig i procesen!

Till höger: Vad kan vara ett första steg i rätt riktning. Kanske du kommer på flera steg när du väl tänker på detta ur ett möjlighets perspektiv. Skriv då ned allt du kommer på.

Beta av hela neggolistan på samma sätt. Nu har du istället för ett ogillat läge som du kräks på, plötsligt en visionslista med konkreta förslag till åtgärder som kommer leda dig in i en ny energi och nya resultat.

Titta nu på din positiva lista. Kan du komma på ännu fler saker du gillar i ditt liv? Små såväl som stora. Ta nu sak för sak igen. Vad behöver du göra för att få ÄNNU mer av det som du faktiskt gillar, av det som redan är bra, som redan fungerar? Hur kan du boosta detta ytterligare. Många gånger kan man komma långt med att bara bekräfta detta bra – ännu mer. Att istället för att ta det för givet, njuta av det, förstora det i sin positiva känsla, tugga tugummit två gånger som jag brukar säga. Njut av det – och bekräfta tankemässigt/verbalt/känslomässigt att du njuter av det.

Vad vill du bjuda in mer av? Bejaka detta. Men gör det ur ett positivt perspektiv. Känslan av att detta älskar jag så det vill jag gärna ha mer av i mitt liv. ABSOLUT inte känslan av – ooooh, detta vill jag så otroooligt gärna ha och jag saknar det sååå/ men jag haaaar inte det…. Jag hoppas du förstår skillnaden på känsla i magen gällande dessa två tankesätten. Den är nämligen avgörande för ditt resultat!

Behöver du stöd i ditt positiva förädlingsarbete av ditt liv 2015 kan jag, som vanligt:-) rekommendera dig att köpa min bok, – Jag blir vad jag tänker. Full av insiktsgörare, verktyg och övningar. Beställ den på www.soderpalm.se

Eller anlita mig som mental pt IRL/eller via telefon.

Hur du än väljer, GÖR det! Gör ett aktivt val. Låt inte bara 2015 bli vad det blir. Ta tag i det och skapa vad du VILL ha istället! Du är SÅ värd det!

Gott nytt år!

With love/Lili

www.liliost.se lili@liliost.se

Om Lili Öst

Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha Kontakt: lili@liliost.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *