Var är du?

Var är du våren? Nu tycker jag att det räcker med vinter. Det är inte bara jag som längtar ..jag har upptäckt ett helt gäng med  fåglar som är av samma uppfattning! De senaste morgnarna har det varit ett ljuvligt kvittrande utanför mitt sovrumsfönster. Nästan så att man har trott att det är lite grönskande utanför. Försiktigt har jag smugit mig fram till fönstret och vinklat upp persiennerna. Undrat om jag ska få en varm solstråle i ansiktet när jag öppnar dem……. till min stora förvåning är det mera snö som har mött mig. Även om det är vackert, så har fåglarna och jag konstaterat att vi längtar! Efter våren!

Det kanske är därför jag har fått ett enormt ”rensningsbehov”. ALLA garderobers innehåll ligger just nu utspridda över hela huset. Där finns tröjor jag inte ens visste att jag hade? Våren är nog på väg iallafall.  Trots fågelkvitter och en längtan efter att rensa håller vintern håller oss ju  kvar i sitt grepp.  Då vill man gärna krypa in på en mysig restaurang med sina väninnor. Det gjorde jag häromkvällen. Vi sågs på en underbar, grekisk restaurang på söder i Stockholm. Esperia!

Där frossades det i tsatziki, calamares, saganaki, fetaostar, grekiska röror, lammkotletter, greksik sallad, baklava, vinbladsdolmar och förstås mycket prat. Förra våren var vi i Grekland tillsammans på författarkurs, så just denna kväll diskuterades det vad vi hade åstadkommit sen dess. En kokbok (”Soppatorsk”) av Ludde hade getts ut, två manus låg färdigskrivna, ett antal sångtexter var skrivna och jag gav ut min bok ”Mammafällan” i maj, och jobbar för fullt med uppföljaren. Samtalsämnena varierade enormt denna kväll, eftersom det är ett gäng kvinnor ur väldigt olika yrkesgrupper. Allt ifrån ekonomiansvarig, fotograf, VD, arkitekt, sångerska, massör, eventföretagare, författare. Så det gjorde inte så mycket att vintern ven utanför fönstret.

Nu är det fredag och dags för ”fredagsmys”. Hur ska du starta upp ditt mys?? Jag ska börja helgen med massage hos min väninnna Christine som precis startat egen praktik. Den heter ”CareOfChristine”.

Ha en härlig helg!

Om Maria Wells

Gör: Sångerska, författare, massör, musiklärare Intresse: Att göra saker med min familj, matlagning, dans, resor, musik, böcker, jogga i naturen Hjärtefråga: Att igen ska känna sig ensam eller glömd. Att hitta lyckan och glädjen i vardagslivet. Att alltid hitta det positiva i varje situation. Kontakt: www.vocalettes.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *